Påmeldingsskjema

Romskipsbyggekonkurransen er en konkurranse for barn mellom 7 og 12 år.
Deltakerne deles inn i tre ulike klasser etter alder. Antallet deltakere i hver klasse er begrenset.
Konkurransereglene finner du nedenfor på denne siden.
De tre beste romskipene i hver klasse blir premiert.
Det deles ut premier til en samlet verdi av omlag 6000 kroner.
Konkurransen finner sted i Universitetsbiblioteket, aud. 2, nummer 5 på kartet.
Deltakerne må møte i foajeen i Universitetsbiblioteket kl 16:30.
For å være sikret plass i konkurransen anbefaler vi at du forhåndspåmelder deg ved å bruke det elektroniske påmeldingsskjemaet. Du kan også ringe kontaktpersonen for konkurransen.

Premiering
Alle deltagerne vil få diplom som bevis på deltakelse. I tillegg vil de tre beste bidragene i hver klasse bli premiert med legosett. Juryen består av de voksne funksjonærene som er til stede under konkurransen. Mange av disse er selv gamle legobyggere.

Hvordan foregår konkurransen?
Hver deltager må ta med sin egen lego. Før konkurransen må alle deltagerne registrere seg. Dette gjøres utenfor byggelokalene i 3. etasje i Universitetsbiblioteket på Blindern. Etter registreringen går deltagerne inn i rommet hvor konkurransen avholdes hvor de får tildelt en pult. Ingen må begynne å bygge før det blir gitt klarsignal. Etter byggingen vil alle bidragene bli stilt ut i et eget lokale. Der blir de stående til premiene er delt ut. Romskipene kan hentes i utstillingslokalet etter premieutdelingen. Det vil bli tatt bilder av alle bidragene. Bildene av alle bidragene legges ut på internett få dager etter konkurransen.

Nyttige tips

romskipDet er ingen begrensninger på mengden Lego du kan ta med, men husk at med mange klosser kan det være vanskelig å finne den du leter etter. Det er også viktig å å huske på at juryen ikke legger vekt på størrelsen av romskipet under vurderingen. Det kan være lurt å lese det som står under om vurdering av romskipene før konkurransen. Det kan også være lurt å trene litt på forhånd.

Hva juryen ser etter i et romskip

Her er en liste over ting juryen ser etter i romskipet ditt når de skal bedømme det for romskipsbyggekonkurransen.

  • Enkle funksjoner som luker som kan åpnes, motorrom, moduler som kan tas av, bevegelige deler og lignende.
  • Originalitet. Romskipet skal ikke være bygd etter tegning til et legosett man kan kjøpe!
  • Romskipet må være relativt solid. Vi vil gjerne kunne løfte det. NB! Husk at romskipet skal bæres til et annet rom etter konkurransen!
  • Formen på romskipet, og fargesammensetninger. Vi må skjønne at det er et romskip, og farger må ikke være sammensatt helt tilfeldig.

Tider

romskip2Konkurransen finner sted på Astrofestival 2006 søndag 12. november. Det er oppmøte kl 16:30. Alle gruppene starter byggingen klokken 17:00. De yngste gruppene har 45 minutter til rådighet, mens gruppen 11-12 år har 60 minutter. Premieutdelingen starter klokken 19:45, og varer omlag 45 minutter. Utdelingen foregår i auditorium 2 i samme bygning som konkurransen.

Konkurranseregler
§1: Du skal bygge et romskip. Hvordan det ser ut er opp til deg, men juryen må skjønne at det er et romskip de ser når de bedømmer det ferdige byggverket.
§2: Det er ikke lov å bygge etter en kjøpt tegning. Du har derimot lov å øve så mye du vil på forhånd slik at du kan være godt forberedt.
§3: Du skal ikke kopiere ideer fra romskipene de andre deltakerne bygger.
§4: Hver deltager har med sin egen Lego. Ingen deler kan sitte sammen når konkurransen starter.
§5: Byggetidene er begrenset. Klassene 1 og 2 har 45 minutter til disposisjon, mens klasse 3 har 1 time.

Show Buttons
Hide Buttons