Last ned årets program og plakat

 

Buzz Aldrin: Buzz Aldrin, astronaut på den første månelandingen er årets æresgjest. Møt ham på festivalen. Billettbestilling. Mer informasjon finner du her.

Planetsletta: Planetsletta er en unik lysmodell av vårt solsystem i skalaen 1:10 milliarder. Modellen strekker seg tvers igjennom universitetsområdet. Guider fører grupper av besøkende gjennom solsystemet. Siden alt er i riktig skala blir en tur gjennom modellen nesten som å foreta en romreise. Planletsletta starter ved nummer 3 på kartet.

Astronautsimulatoren: Prøv deg i vår gyro-astronautsimulator. Se om du blir den raskeste til å trykke inn styringskoder mens gyroen spinner rundt. Mer informasjon finner du her.

Satellittverksted: Bygg en modell av romfarkosten NEAR Shoemaker. Delene klippes ut fra papir og limes sammen. Byggtid: Ca. 45 minutter. Gå til nummer 2 på kartet.

Miniatyrastronauten: Årets konkurranse. Lag den beste astronautdrakten i miniatyr. Fire aldresgrupper: 0-8 år, 9-11 år, 12-14 år, 15-99 år. Vi stiller med papp, isopor, tape, hyssing, farger og nødvendige redskaper. Flotte premier. Regler og informasjon finner du her.

Månehopper: Månens tyngdekraft, ved overflaten, er 6 ganger svakere enn Jordens. Hvis du tar sats og spretter til på Månen vil du derfor kunne hoppe både mye høyere og lengre enn på Jorden. Månehopperen er en installasjon som gjør det mulig å oppleve hvordan et vertikalt hopp vil oppleves på Månen. Installasjon består av et skråplan du sklir på foran en kulisse av et månelandskap. Du finner Månehopperen inne i Kjemibygningen, nummer 2 på kartet.

Romjakten: En annerledes natursti for barn. Barna skal finne romvesener og romfarere, samt spørreposter fordelt rundt omkring på universitetsområdet ved å følge et kart. Blandt de som innleverer svarark trekkes premievinnere. Mer informasjon om denne konkurransen finner du her. Romjakten begynner ved Helga Engs hus, bygning nummer 4 på kartet.

Måneportrett: Mangler du bilde av deg selv i astronautdrakt på Månen? Det kan du få ved å ta turen innom “Måneportrettet”. Her fotograferer vi ansiktet ditt med digitalkamera og plasser det i et Måne-landskap. Du får med deg bildet hjem. Gå til nummer 6 på kartet.

Filmer og foredrag: Det holdes foredrag om spennende temaer innen astronomi, romfart, fysikk og andre realfag. Det vises også spennende astronomirelaterte filmer. Her finner du mer informasjon.

Hvordan virker et helikopter: Vi får etter planen besøk av et Sea King helikopter fra luftforsvaret. Ta en kikk inne i helikopteret, og få svar på spørsmål om helikopterflyvning og flygeutdannelse. Helikopteret skal lande kl. 16.10 i nærheten av punkt 7 på kartet.(Forbehold ifbm. redningsoppdrag).

Krystaller fra himmelen: Er det sant at det ikke finnes to like snøkrystaller? Har alle snøkrystaller seks armer? Få svar på disse spørsmålene, se snøkrystaller bli til og lær å lage “ekte” snøkrystaller av papir. Punkt 2 på kartet. Mer informasjon.

Astrolotteri: Publikum kan kjøpe lodd og vinne astronomipremier. Astrolotteriet finner du på punkt 4 på kartet.

Teleskop: Gjennom en rekke ulike teleskop vil publikum få anledning til å se himmelobjekter. Her finner du mer informasjon. Teleskopene finner du som nummer 1 på kartet.

Astrobasar: Festivalens salgsbod med en rekke artikler knyttet til astronomi, romfart og realfag. Mer informasjon finner du her. Astrobasaren finner du i Helga Engs hus, bygning nummer 4 på kartet.

Spis en galakse: Under festivalen kommer Kafé Georg i Universitetsbiblioteket (bygning nummer 5 på kartet) og Kafé Helga i Helga Engs hus (bygning nummer 4 på kartet) til å holde åpent. Det vil serveres galakser og stjerne-biff-tåker sammen med andre retter.

Utstillinger: En rekke utstillere blir å se på Astrofestival 2007. Her finner du en oversikt over disse.

Merkurs overflate: På Merkurs overflate er temperaturen oppe i hele 450 grader Celsius. Glødende kull har samme temperatur, men allikevel kan vi gå på det uten å brenne oss. Har du lyst til å prøve? Merkurs overflate finner du som nummer 7 på kartet. Mer informasjon.

Magnetiske meteoritter: Hvert døgn ramler ti tonn meteoritter ned på jorda. Heldigvis for oss er de veldig små. Kom og se hvordan de ser ut i mikroskop! Kanskje du finner noen der du bor også? Punkt 2 på kartet. Mer informasjon.

Teleskopverksted: Her kan barn lage et ordentlig teleskop som forstørrer ca. 10 ganger av pappruller og linser. Det koster kr. 50.- å delta, og da får en med seg teleskopet hjem. Vi viser også frem en teleskopdemonstrator som gjør det mulig å se hvordan et teleskop fungerer. Teleskopverkstedet finner du i bygning nummer 5 på kartet.

Fyrverkeri: Festivalen avsluttes med et festfyrverkeri klokken 21:00. Fyrverkeriet finner sted ved nummer 1 på kartet.

Show Buttons
Hide Buttons